понеделник, 31 октомври 2011 г.

Нататък

Благодаря на всички, които си надвиха интелектуалния масраф и осигуриха онези 165 хиляди гласа, благодарение на които ни беше спестено съмнителното демократично удоволствие да имаме стъклен дом, пардон - контрапункт, в президентството.
С оглед разликата - явно упражнението с гласуването си е струвало залога (и компромисите)!

Изборите свършиха, всички обявиха победите си, май само Яне не бе достатъчно нагъл да дотича и той във всеобщия победен строй.

Давайте нататък.
Новият президент, например, може да последва създалата се вече традиция първата му визита след Брюксел да бъде в Скопие - така домакините му ще видят най-добре колко точно потиснато и асимилирано е малцинството им у нас.
Отечественофронтовците - антифашисти от ляво, дясно и централно могат да стягат топли дрехи за гората. Мандрите напоследък се пораздвижиха нещо, но алергичните към растителни масла партизани все пак нека да внимават още със стандартите.

Желаещите да свършат нещо смислено в политиката имат година и половина на разположение. След нощта на тиквите, утре е денят на Будителите - добър повод за стартиране на брояча.
Тик-так, тик-так... 
Времето е ваше.


3 коментара:

J каза...

Беломоре,

Един добър президент би посетил след Брюксел веднага Берлин. Убеден съм, че Плевнелиев така и ще направи.

В нашата външна политика трябва да спрем да отделяме прекалено голямо внимание на Скопие. Македония не е нашият основен приоритет.Скъсахме пъпната връв и всеки по пътя си.

Belomore каза...

Може и компромисен вариант - Берлин на връщане от Брюксел и после Скопие :)

Сигурно си прав, вероятно и точно това ще стане, съгласен съм. Отделно, че ни Джорджета, ни Гуйо, ни мнозинството от подопечните им не заслужават особено отношение.
Но не пречи понякога да подходим с малко емоция поне в приказките.

А на практика внимание и без това не отделяме от доста време - в това отношение ББ е последователен, Джаба Димитров беше само пушилка за вътрешноконсумативна парлама.
Предполагам, няма да възразиш относно констатацията.

J каза...

Не възразявам хич. Много време, нерви и емоции изгубихме с тази пуста Македония. Сега нещата са по-ясни. Е, като съседна държава с обща история, тя винаги ще е по-различна за нас от Сърбия или Гърция. Обаче 2011 г. не е 1912 г.

Джордже и Гуйо заслужават да берат каквото са засяли.

Гледам во медиумите дека изборът н Плевнелиев е хвърлил в смут античките тикви. Трудни са обясненията та чак "Нова Македония" иска от новия президент мерки за защита на македонското малцинство. Изглежда, че техните журналисти са изтрещели повече и от нашите.