вторник, 25 октомври 2011 г.

Гласуваш срещу Бойко, получаваш дон Нуцо

    
Пиша това, което пиша, от позицията на човек, който никога не е гласувал и не възнамерява да гласува за полицейска партия (ПП) ГЕРБ. В неделя обаче ще отида да дам вота си с най-чиста съвест като равина, намерил в събота жълтица на улицата – пред мен шабат, зад мен шабат, по средата – сряда.
Сигурен съм, че огромната част от негласуващите (никого не упреквам), както и абсолютно всички, гласували за г-жа Кунева, са интелигентни хора, които много добре знаят, че при балотаж с отказа си да изберат, отново избират - макар и два пъти на половина.
Рядко си позволявам лукса да агитирам политически хора извън кръга на най-близките си, затова не го правя и днес тук. Само ще припомня, че отказалите се от избора си явно са съгласни с избора на другите и им е все едно.
Това означава също, че са съгласни с тези думи:
Да си русофил на първо място означава да обичаш България! Това трябва да бъде ясно на онези, които се страхуват да отидат при партньорите си, за да не им се скарат заради едни или други конкретни стъпки с Русия.
Бъдещето ни минава през дружбата с Русия и аз гарантирам, че ще работя за развитието на нашите взаимоотношения, така както работих за това през четирите години в правителството на Сергей Станишев. Когато правехме всичко, за да се строят АЕЦ „Белене”, най-модерната атомна централа в Европа, „Бургас-Александруполис” и „Южен поток”...
Това означава също, че самонавиващата се погнуса от „гоцеделчевския комсомолец” и прочие най-страшни от страшните неща - според обилните яростни филипики и антифашистки мантри, е по-силна от погнусата от една „хубава целувка”, макар и с половин уста*, с приятеля на чичо Ламбо.
Ако това е била целта на О(Ф)пълчението срещу страха – няма проблем, да ни е честита Коалицията на страхливите, нацелувайте се хубаво на воля, не е срамно. И това ще мине.

Ваше право, ваш (не)избор. Всяка суета има цена. Само петте години (поне) морал от чичо Ламбо са безценни.
Збогом J

* А както казва един приятел (цитирайки баба си) – който не знае как (точно) да целува в уста, целува в г*з.

4 коментара:

Анонимен каза...

"Збогом :) "

и благодаря за рибката ;)

Стойчо каза...

belomore, с голяма въздишка ще кажа, че си прав...

Belomore каза...

... което, за съжаление, в случая не е повод за никакво задоволство или успокоение.

Стойчо каза...

да, по дяволите, точно така е (бахти, и на двата тура да гласувам с отвращение – май не ми се беше случвало). Ама нищо де, тия за които гласувам с отвращение не прокопсват много (самоутешавам се ;)