петък, 14 юни 2013 г.

Прасета в Космоса

Не за пръв път пиша тук под това заглавие.

Наистина съжалявам, че се налага пак, но нашите космонавти този път наистина достигнаха Края на Вселената.


Има прасета, има свине, но има и свине, които не са просто свине, а свИни.

Към тях ще се обърна днес - кратко и ясно:

"Свини! Вечно ли искате да свинствате?!" 

(По Фридрих Велики, краля на Прусия, преди битката при Лойтен — 1757 г.)

4 коментара:

Анонимен каза...

Продължават, уви, и свинствата на ДСБ или, иначе казано, опитите на тази дълбоко авторитарна и нетолерантна партия да оглави или унищожи всички други десни и десноцентристки политически структури. Иван Костов може и да е политически труп, но за беда костовизмът е жив. Радан Кънев се оказва голямо разочарование.

АнонименЪ

Анонимен каза...

Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено. От Фейсбук...

"Асен Генов
За утре: конгресът на ПЕС не ме интересува. Кой е лидер на БСП не е моя работа. Аз не играя играта на ГЕРБ. Нито помагам на Гоце. Не искам БСП и ДПС да ме управляват, но не искам да върна Баце на власт. Моят протест е #ДАНСwithme. Даже не ме интересува дали ще сме 100,000 утре вечер, ако зад тази инициатива седи ГЕРБ. Аз искам пробив в картела, а и ГЕРБ, и БСП, и ДПС, и Атака имат един генезис. Посткомунистически. Искам реална политическа алтернатива, а не мутренски и олигархични ментета... Това е за утре. Повече няма какво да добавя. Ще се видим вечерта на Ларгото...
преди 3 часа"

В задаващата се предизборна борба дори няма да си правя труда да споря с кръжащата около ДСБ блогърска общност. Защото "има граници на вкуса, доверието и приличието, които не могат и не бива да бъдат преминати".

АнонименЪ

Belomore каза...

Съжалявам, че твърде късно виждам коментарите - липсата на мнение от моя страна не е тенденциозна.

Самодостатъчната блогърска общност според мен обаче само частично е ДСБ-обвързана, голяма част (вкл. А.Г.) е откровено зеленоцентрична, а пък други са просто неслучили се либерал-антифашисти.
Някой съчетават по сложен начин всичко в едно...

Но едно е сигурно и ясно - не само споровете, но и всеки опит за разговор, са излишни и предварително обречени. Това е пределно ясно днес - няколко седмици по-късно, след еуфоричния шок от протестен адреналин, довел въпросната общност до паранаркотично състояние.

Анонимен каза...

Едва половин година по-късно някои фанатици започнаха да усещат собственото безсилие, но за съжаление не вярвам да чувстват угризения на съвестта за разрушителното им поведение във времето от юни досега:

"Асен Генов
Възможности за тази случка
Като човек, който със 100% сигурност не може да бъда обвинен в симпатии към ‪#‎Борисов‬ и ‪#‎ГЕРБ‬ мога да кажа само, че колкото и да е неприемливо на пръв поглед и колкото и да прилича на задкулисно съглашение, единни действия на цялата опозиция за сваляне на Орешаро от власт изглеждат приемливи ДО момента на оставката САМО и ЕДИНСТВЕНО, най-малкото, по примера на Украйна, на която всички се възхищаваха..."

https://www.facebook.com/asengenov/posts/10202549033554601

За много години, Бело море!

АнонименЪ