вторник, 14 февруари 2012 г.

Не е пухкав, не е мек, но продължава да е снег...

Две са местата на света, които отгоре имат кора от твърд лед, поукрасен със сняг, а отдолу - подземно езеро. 
Познахте, да - София и Антарктида. 

Залагам два и пеесе антарктически валутни единици, че никой никога не е имал и най-малкото намерение снегът и вековният лед в София да бъдат чистени извън обичайния ПР-минимум, обхващащ т.нар. "основни булеварди". 
Ако бях общински съветник от опозицията, щях да проверя има ли въобще такъв план, кога какво следва да се случи и защо не се случва. 
Ама не съм общински съветник от опозицията. И други не са, нищо, че се правят на такива.

Обаче сигурно аз съм мнителен, подозрителен, нетърпелив и придирчив, щото третият мандат общинар и втори мандат шеф на транспортната комисия в общинската скупщина Радослав Тошев Тошев още преди барем десетина дни каза, че на улиците просто не им бил дошъл редът.
Ама щял да дойде.

Тогава турям още два и пеесе, че знам и кога ще дойде редът на улиците - точно на следващия ден, след като задуха южнякът, разтопи белите снегове и отвори пътя за Драма... 

Забелязал съм, че всяка година е тогава, егати интересното съвпадение!

Не залагам и с'тинка обаче кога ли ще почне да се спазва наредбата за транспортната дейност в общината и ще спре, например, терорът на белите бусове, спиращи насред улицата "на аварийки", за да разтоварят, заредят, подпишат фактура и стокова разписка, звъннат на мимата-от-счетоводството и прочие в крайно удобния за подобна дейност часови пояс между 9 и 10 сабайле.
Но съм спокоен, защото знам, че сигурно и на това редът ще дойде.
Тошев Тошев и Веска Инспекторката нема начин да не бдят и над тоя елемент на транспорта.

3 коментара:

Спас Колев каза...

Последните 2-3 години стратегията им е почти да не чистят, а главно да хвърлят сол. Която обаче има ефект само във воден разтвор, демек при няколко градуса под нулата все едно я няма. А тази година повече от месец почти не е качвало над -6.

Belomore каза...

Стратегията е ясна - минимизиране на дейността извън строго нужното за показнОто (булевардите), оттам нататък максимизиране на печалбата.

Точно това е и драмата - сметките (вкл. и за "разпределението" на печалбата от неизвършените дейности) са правени при сняг и лед, които се саморазтапят по естествен път до 4-5 дни след натрупването, най-много.

Обаче, не щеш ли - тая година зимата верно ни изненада, просто бидейки си зима.
И истинските намерения или, по-точно, липсата им лъснаха с белоснежна яснота.

Иначе - мрън, мрън, два-три дена и и споменът за коловозите, ледовете, преспите и прочие, отича с разтопения сняг в канализацията.

Новини каза...

Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!